expropriações

Expropriere

Creşterea în ultimele două decenii, construcţia unor lucrări mari de utilitate publică cum ar fi drumuri, autostrăzi şi barajele, promovată o nevoie crescută de expropriere.

Expropriere

La TERRAVAL, realizarea evaluarilor pentru efectuarea de exproprieri se poate face in momentul in care o proprietate are cadastru şi a avut loc negocierea între stat şi proprietar.

Avem o echipă cu multa experienta şi foarte calificata formata din:

 • Evaluatori, negociatori, echipe de topografi şi altii specialişti care ne permit să realizam mapa pentru expropriere in faza negocierii cu organele statului.

Cunosterea noastra în acest domeniu ne permite sprijinirea proprietarilor afectati de expropriere, in sensul de a castiga o valoare cat mai corecta a proprietatii ce urmeaza a fi expropriata.

Dezvoltarea, în ultimile două decenii, a constructiilor şi a marilor lucrari de utilitate publica, cum ar fi drumuri, autostrăzi şi baraje, creste apariţia nevoilor de expropriere.

Exproprierea constituie un mecanism legal prin care statul român dispune de a dobandi o hotarare judecatoreasca a proprietati, cu condiţia ca aceasta proprietate să fie declarata utilitate publică, unde acest proces de expropriere poate avea loc pe o cale amiabila, prin acordul partilor sau litigios, cu recurs la tribunal.

TERRAVAL, in cazul exproprierilor, nu realizeaza doar evaluarilor proprietatilor, ci se ocupa de o gama mai larga de servicii: negocierea cu proprietarii, precum şi partea birocratica si legala.

Toate exproprierile din România sunt făcute conform Legii 33/1994 şi Hotararii de Guvern din 2008, prin care statul a dispus că anumite imobile vor deveni cu utilitate publica, necesare pentru construirea unor drumuri nationale, baraje, căi ferate, aeroporturi etc.

 • Evaluarea Imobiliară

  TERRAVAL este una dintre companiile-cheie în cadrul pieţei interne în cadrul zonei de evaluare de proprietate folosind metodologiile de evaluare recomandate la nivel internaţional.

  Detaliu
 • Managementul Proprietatii

  De gestionare a patrimoniului poate fi definit în mai scurtă de gestionare integrată a unui set de proprietăţi de o entitate în care toate acţiunile întreprinse de către managerul activelor scopul de a maximiza beneficiul proprietarului.

  Detaliu
 • Consultanţă Strategică

  TERRAVAL oferă o suită integrată de servicii de consultanta strategica.

  Detaliu